3 Redenen waarom je het muziekprogramma niet mag missen

3 Redenen waarom je het muziekprogramma niet mag missen

Musici worden al generaties lang uitgenodigd te spelen op kastelen en buitenplaatsen. Hoe ging dit tijdens WOII? De Duitse bezetter verbood veel soorten muziek. Muzikanten werden in grote getale opgepakt. De reden: hun joodse afkomst of het spelen van verboden muziek. Het thema van Dag van het Kasteel 2020 is: Bezet & Bevrijd: kastelen en buitenplaatsen in 1940-45’. De muziekprogramma’s geven dit thema vorm door middel van (nieuwe) verhalen uit de muziekgeschiedenis van WOII. 

Ervaar unieke huiskamerconcerten

Jonge musici zullen de muziek tot leven brengen op sfeervolle locaties. Luister naar oude klassiekers in de vorm van huiskamerconcerten. Deze setting zorgt voor een intieme sfeer waarbij je optimaal kunt genieten van de muziek.

Ontdek nieuwe verhalen 

Welke rol speelden kastelen en buitenplaatsen tijdens WOII? Wie zaten er toen in deze huizen? Welke muziek klonk er of was ermee verbonden? Wat was de functie van die muziek? Ten tijde van oorlog bood muziek troost. Het was een daad van klein verzet. Of het sloot de wereld even buiten. Op vier locaties is een stukje muziekgeschiedenis uitgediept. Een stukje Nederlands erfgoed. 

Kasteel Ter Horst

Kasteel De Ruwenberg

Huis Der Boede

Huize De Bellinckhof

Fotograaf: Merel Spithoven

Bezoek prachtige locaties 

Kasteel Ter Horst, Kasteel De Ruwenberg, Huis Der Boede en Huize de Bellinckhof. Op Dag van het Kasteel 2020 zetten ze speciaal voor het muziekprogramma hun deuren open. Betreed deze normaal niet toegankelijke historische locaties. Waad je in prachtige authentieke kamers. Bewonder oude schilderijen en meubels terwijl de muziek door de kamer klinkt. 

Kasteel Ter Horst: zalen muziekprogramma

Fotograaf: Merel Spithoven

Kasteel De Ruwenberg: zaal muziekprogramma

Fotograaf: Merel Spithoven

Kom luisteren naar soldatenmuziek op Kasteel Ter Horst en Nederlands-Indische muziek op Kasteel De Ruwenberg. Laat de klanken van het verleden tot je doordringen. Waarom is er gekozen om specifiek deze muziek ten gehore te brengen?

Lees binnenkort de blogs van de muzieklocaties en ontdek het! Je vindt de blogs op: https://dagvanhetkasteel.nl/kennisbank/