BORG WELGELEGEN

VAN SCHOTTEGAT NAAR SAPPEMEER: EEN MUZIKAAL VERHAAL OVER LOUIS ALONS UIT CURACAO

De familie Star Lichtenvoort bezat sinds 1749 de borg Welgelegen. Hier vestigden zich Cornelis Star Lichtenvoort en echtgenote Maia Kock toen zij in 1766 uit Curacao terugkeerden. Drie van hun tot slaaf gemaakten namen zij mee: een moeder ("Sambo"), haar zoon Louis en dochter Anna. Sambo en Anna gingen na drie jaar terug. Louis bleef achter op Welgelegen, hij was toen een jaar of 14.

Louis Alons, zoals hij later werd genoemd, woonde en werkte tot aan zijn dood in 1813 te Sappermeer. Tweemaal huwde hij en negen maal werd hij vader. Hoe zag zijn leven eruit? Daarover vertelt Roberto Refos. Verhalen over Louis' leven worden afgewisseld met passende liederen van de bekende muzikale avonturier Arnold Veeman.

PRAKTISCHE INFORMATIE

(UITVERKOCHT) Het programma duurt ca. 60 minuten inclusief een korte inleiding door beheerder Rosine Molenaar. De entree bedraagt €10,-. Verzamelen voor het huis bij de voordeur. Vooraf wordt voor 1 euro koffie of thee geschonken.

OVER VERHALENVERTELLER ROBERTO REFOS

Roberto is mede-initiatiefnemer van Keti Koti Groningen. Met dit evenement wordt de afschaffing van slavernij herdacht.

OVER MUSICUS ARNOLD VEEMAN

In 2004 studeerde Arnold Summa Cum Laude af als hedendaags componist. Hij werkte met befaamde dirigenten en o.a. het Kronos Quartet, het Noord Nederlands Orkest en het Metropool Orkest. In 2018 trad hij op voor Z.K.H. Koning Willem-Alexander en zijn familie tijdens Koningsdag op de Vismarkt in Groningen.
www.arnoldveeman.com

OPVOERING 1: 11:00
OPVOERING 2: 13:00
OPVOERING 3: 15:00

 

LOCATIE

Veenborg Welgelegen
De Vosholen 60
9611 TD Sappemeer
Groningen

De Veenborg Welgelegen is een unieke locatie op het Groningerland. Omgeven door mooie hoge bomen, een fraai park en omringd door een gracht geeft het deze buitenplaats een voorname uitstraling. De Borg heeft een mooie tuinaanleg, dienstgebouw, brug en dam, tuinmuur en trappen, met karakteristieke erfafscheidingen en tuinsieraden.