fbpx Skip to main content

Over Dag van het Kasteel

Dag van het Kasteel is een initiatief van de Nederlandse Kastelenstichting (NKS), kenniscentrum voor kasteel en buitenplaats.

De NKS is opgericht in 1945 om kastelen en buitenplaatsen voor de toekomst te behouden. Dit doen wij door zoveel mogelijk kennis over kastelen en buitenplaatsen te verzamelen. Deze kennis verspreiden we onder een zo breed mogelijk publiek.

We zijn er van overtuigd dat deze kennis de beleving van dit erfgoed verdiept en het maatschappelijk draagvlak daarvoor versterkt. Dit erfgoed is het waard behouden te blijven!

De NKS is een onafhankelijke non-profit stichting met een ANBI status. Je steunt ons werk door donateur te worden.

Waarom Dag van het Kasteel?

Omdat wij willen laten zien dat behoud van dit culturele erfgoed van belang is voor iedereen. Door een dag in het jaar kastelen en buitenplaatsen in de spotlight te zetten, geven we meer bekendheid aan deze monumenten. Op deze dag vertellen eigenaren, beheerders, medewerkers, vrijwilligers en andere betrokkenen de verhalen van hun geliefde monument.

Vier unieke uitgangspunten:

ENIGE ERFGOEDMANIFESTATIE GERICHT OP KASTELEN & BUITENPLAATSEN

Bezoekers komen op laagdrempelige wijze in contact met dit erfgoed. Ook kastelen en buitenplaatsen die gewoonlijk niet toegankelijk zijn voor publiek, omdat ze in gebruik zijn. Bijvoorbeeld als kantoor of woonhuis.

WISSELEND JAARTHEMA

Kastelen en buitenplaatsen herbergen een schat aan verhalen. Het thema biedt ruimte aan telkens nieuwe perspectieven en stemmen.

EDUTAINMENT

Dag van het Kasteel combineert beleving en kennisoverdracht. Dit maakt het een kwalitatief evenement.

VERBINDING EN BEWUSTWORDING

Dag van het Kasteel is een ervaring die je bijblijft. Het belang van kasteel of buitenplaats in verleden, heden en toekomst wordt getoond. Bezoekers beleven de waarde en het belang van erfgoed.

Bezoekersaantallen: