Kamerconcerten op Huis Der Boede

PROGRAMMA

Eind 1940 vestigde de Duitse politieke leider voor Zeeland, Willi Karl Ernst Münzer, zich met zijn gezin en staf in Huis der Boede. Tijdens zijn verblijf organiseerde hij meerdere kamerconcerten. Waan je terug in de tijd en ervaar een kamerconcert in de Blauwe Kamer van Huis der Boede. Luister hoe violiste Jeanine Melis deze muziek weer ten gehore brengt.

MUSICI

Violiste Jeanine Melis. Bijgestaan door alt-violist Bart Folkers.

PRAKTISCHE INFORMATIE

Het kamerconcert duurt ongeveer 60 minuten. Tickets voor een uitvoering kosten €10,- per stuk. Huis Der Boede is doorgaans niet geopend voor publiek. Mis daarom deze kans niet!

Jeanine Melis

Bart Folkers

VOORSTELLING 1: tijd volgt nog

VOORSTELLING 2: tijd volgt nog

VOORSTELLING 3: tijd volgt nog

LOCATIE

Informatie volgt nog.

ADRES

Huis Der Boede
Vlissingestraat 19
4371 RB Koudekerke
Zeeland

HISTORISCHE CONTEXT

Willi Karl Ernst Münzer Münzer woonde in Huis der Boede tot aan de inundatie in 1944. Na de droogmaking van Walcheren diende Huis der Boede als opvang voor repatrianten en oorlogsinvaliden. In 1949 werd dit het eerste verpleeghuis van Nederland.

VERPLICHTE KAMERCONCERTEN

Willi Karl Ernst Münzer organiseerde tijdens zijn verblijf op Huis Der Boede meerdere kamerconcerten. Hij nodigde ook Zeeuwse notabelen uit. Het niet ingaan op deze uitnodigingen leidde meerdere keren tot arrestaties van de genodigden.