Muziek aan het front op Kasteel Ter Horst

PROGRAMMA

Tijdens WOII speelde muziek een belangrijke rol. Artiesten bezochten legerplaatsen. Soldaten luisterden naar muziek op de radio.
In Kasteel Ter Horst verbleven Duitse soldaten en later Canadese soldaten. Luister op deze bijzondere locatie naar een vertelconcert over muziek aan het front!

MUSICI

Hoboïste Esther van der Ploeg, pianiste Yukiko Hasekawa en verteller/acteur Rens van Hoogdalem. 

PRAKTISCHE INFORMATIE

Geniet van een kamerconcert in de Salon en Trouwkamer. Het kamerconcert duurt ongeveer 60 minuten. Tickets voor een uitvoering kosten €10,- per stuk. Kasteel Ter Horst is doorgaans niet geopend voor publiek. Mis daarom deze kans niet!

Esther van der Ploeg en Yukiko Hasekawa

Rens van Hoogdalem

VOORSTELLING 1: 12:00

VOORSTELLING 2: 15:00

VOORSTELLING 3: 16:00

LOCATIE

Het huidige Kasteel Ter Horst dateert van omstreeks 1550. Het bestaat uit een hoofdgebouw met bijgebouwen. Het werd rond 1790 ingrijpend verbouwd.

ADRES

Kasteel Ter Horst
Hoofdweg 74
7371 AK Loenen
Gelderland

HISTORISCHE CONTEXT

De Duitsers vorderden tijdens WOII Kasteel Ter Horst. Ze gebruikten het als communicatiecentrum. Kasteel Ter Horst was ideaal voor het plaatsen van zendmasten op het dak. Vanuit hier coordineerden ze de Slag om Arnhem. De salon fungeerde als ziekenboeg en operatiekamer voor de gewonde Duitse soldaten.

 

SOLDATENMUZIEK

De musici spelen op Dag van het Kasteel soldatenmuziek. Ook spelen ze stukken die tijdens je tijdens de oorlog op Radio Oranje kon beluisteren.