fbpx Skip to main content

Heb je nog geen plannen voor Tweede Pinksterdag? Kom dan naar Dag van het Kasteel! Noteer 29 mei dan alvast in je agenda!

Meer dan honderd kastelen en buitenplaatsen door heel Nederland doen mee aan dit evenement. Geniet van exclusieve rondleidingen, proeverijen, kinderactiviteiten, tentoonstellingen en bovenal van deze bijzondere plekken zelf. Ze zijn het bezoeken meer dan waard!

Deze editie van Dag van het Kasteel heeft als thema: Upstairs/Downstairs en staat in het teken van het personeel van kastelen en buitenplaatsen. Een kasteel kon vroeger niet bestaan zonder zijn personeel. Bij middeleeuwse kastelen waren koks, huisbewaarders, stalknechten en poortwachters bijvoorbeeld onmisbaar. Op latere buitenplaatsen waren zij ook onmisbaar maar vond je bijvoorbeeld ook gouvernantes, linnenmeiden, koetsiers, dienstboden, tuinmannen en uiteindelijk ook chauffeurs. Juist de verhalen van deze belangrijke personen zijn echter vaak door de geschiedenis heen verdwenen en vergeten. Daarom willen we deze mensen en hun werk dit jaar in de spotlight zetten!