fbpx Skip to main content

Partners

Dag van het Kasteel wordt mogelijk gemaakt door de vele kasteelmedewerkers, kasteel vrijwilligers en door de hulp van onze verschillende partners. Hier leest u meer over onze partners die bijdragen aan Dag van het Kasteel.

Vriendenloterij

De VriendenLoterij steunt organisaties die dagelijks geluk van andere mogelijk willen maken. Dit zijn organisaties die zich inzetten voor cultuur, sport en welzijn. Bijvoorbeeld de musea en monumenten bij u in de buurt of uw plaatselijke sportvereniging. Wij werven fondsen voor onze goede doelen en culturele partners en geven bekendheid aan hun werk door het organiseren van een loterij. Kijk voor meer informatie op de website: https://www.vriendenloterij.nl/.

Fonds voor Cultuurparticipatie

Het Fonds voor Cultuurparticipatie stimuleert het meedoen aan cultuur. Als Rijkscultuurfonds van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW) hebben we een opdracht gekregen: cultuur toegankelijk maken voor iedereen. Toegankelijkheid is van maatschappelijke waarde én is bovendien sleutel tot vernieuwing van het culturele landschap. Door ons te richten op cultuurparticipatie, immaterieel erfgoed en cultuuronderwijs, bevorderen we cultuur die uitnodigend en laagdrempelig is. Kijk voor meer informatie op: https://cultuurparticipatie.nl/.

Overijsselse Kastelen Stichting

De Overijsselse Kastelen Stichting is het aanspreekpunt voor ondersteuning van kleinschalige projecten die erop gericht zijn het karakter van monumentale gebouwen in Overijssel de behouden. Daarnaast zetten wij ons in voor bijbehorend landgoedbehoud. Wilt u meer informatie over de Overijsselse Kastelen Stichting, wilt u advies of heeft u vragen? ga dan naar de website: https://overijsselsekastelenstichting.nl/ 

Het Cultuurfonds

Cultuur verbindt ons. We hebben elkaar nodig. Want zonder ons geen cultuur. En zonder cultuur geen ons. Daarom investeert het Cultuurfonds elk jaar 35 tot 40 miljoen euro in cultuur en natuur in meer dan 3.500 projecten in Nederland en het Caribisch deel van ons Koninkrijk. Kijk voor meer informatie op de website: https://cultuurfonds.nl

NEDERLANDSE KASTELENSTICHTING

Dag van het Kasteel is een initiatief van de Nederlandse Kastelenstichting (NKS) kennisgedreven pleitbezorger voor kastelen en buitenplaatsen.

De NKS is opgericht in 1945 om kastelen en buitenplaatsen voor de toekomst te behouden. Sinds 2021 zet de NKS zich, in samenwerking met andere organisaties, als pleitbezorger in voor het behoud van kastelen en buitenplaatsen, historische interieurs en het omliggende historische groen. Meer over het werk van deze stichting: www.kastelen.nl.