fbpx Skip to main content

Archeotrail Overijssel

Bron: Ellen Gundy | Locatie: Landgoed Rande

Archeotrail Overijssel
Een ramp is van alle tijden, dat weten ze in het gebied langs de IJssel maar al te goed. Van de prehistorie via Bommen Berend en de Koude Oorlog, het heeft allemaal sporen achtergelaten. Niet altijd zichtbaar, meestal verborgen in de bodem. Archeologen Davy Kastelein en Marijke Nieuwenhuis nemen je mee op hun Archeotrail rondwandeling over het landgoed Rande bij Deventer.

Praktische informatie
Trail 1: starttijd wordt later bekend gemaakt.
Trail 2: starttijd wordt later bekend gemaakt.
Aantal personen per trail: 20 personen

Locatie
Nieuw Rande

Wie nemen je mee op deze archeotrail

Marijke Nieuwenhuis

Marijke Nieuwenhuis is provinciaal archeoloog van Drenthe. Ze woont echter in Overijssel, in Deventer en heeft een grote belangstelling voor de geschiedenis van en rond haar woonplaats. Zij vindt het belangrijk om archeologie te ontsluiten voor mensen en vertelt graag de verhalen die horen bij deze bijzondere archeologische plekken. En daar is deze Archeotrail heel geschikt voor!

Davy Kastelein

Davy Kastelein werkt als beleidsadviseur erfgoed bij de gemeente Deventer en is daarnaast werkzaam als zelfstandig archeologisch adviseur. Hij is bij veel archeologische onderzoeken betrokken geweest, ook in de omgeving van het landgoed Rande. Archeologie gaat voor hem niet alleen om de vondsten maar juist om het verhaal.