Archeotrail Overijssel

Bron: Albert Speelman | Locatie: Havezate de Haere

Archeotrail Overijssel
Een ramp is van alle tijden, dat weten ze in het gebied langs de IJssel maar al te goed. Van de prehistorie via Bommen Berend en de Koude Oorlog, het heeft allemaal sporen achtergelaten. Niet altijd zichtbaar, meestal verborgen in de bodem. Archeologen Davy Kastelein en Marijke Nieuwenhuis nemen je mee op hun Archeotrail rondwandeling door het landgoederen landschap rond De Haere en Rande bij Deventer. De wandeling is circa 7 km lang en zal ongeveer 2 tot 2,5 uur duren.

Praktische informatie

Trail 1: 10.00 – 12.00/12.30 uur
Trail 2: 13.30 – 15.30/16.00 uur
Aantal personen per trail: 20 personen
Duur: 2 – 2,5 uur
Wandelroute: ca. 7 kilometer over de landgoederen rond De Haere en Rande

Locaties

  • Havezate De Haere
  • Nieuw Rande

De wandeling start bij de parkeerplaats van kasteel De Haere. Het adres is Haereweg 4, 8121 PJ Olst. Na afloop van de wandeling is er de mogelijkheid om bij horecagelegenheid kasteel De Haere op eigen gelegenheid een hapje of drankje te nuttigen.

Wie nemen je mee op deze archeotrail

Marijke Nieuwenhuis

Marijke Nieuwenhuis is provinciaal archeoloog van Drenthe. Ze woont echter in Overijssel, in Deventer en heeft een grote belangstelling voor de geschiedenis van en rond haar woonplaats. Zij vindt het belangrijk om archeologie te ontsluiten voor mensen en vertelt graag de verhalen die horen bij deze bijzondere archeologische plekken. En daar is deze Archeotrail heel geschikt voor!

Davy Kastelein

Davy Kastelein werkt als beleidsadviseur erfgoed bij de gemeente Deventer en is daarnaast werkzaam als zelfstandig archeologisch adviseur. Hij is bij veel archeologische onderzoeken betrokken geweest, ook in de omgeving van het landgoed Rande. Archeologie gaat voor hem niet alleen om de vondsten maar juist om het verhaal.