fbpx Skip to main content

Archeotrail Utrecht/StoryTrail Grebbeberg

Fotograaf: Michiel Verbeek | Locatie: Grebbeberg

Onze Grebbeberg is een zeer bijzondere plek. Een natuurlijke vesting die hoog boven het rivierenlandschap uitrijst. Een uitdaging voor iedere vijand. De Romeinen probeerden het in te nemen, net als de Franken. Tevergeefs. En mochten vijanden toch de top weten te bereiken, dan staan ze nog maar aan het begin. Probeer maar eens de ringwalburcht te overmeesteren waar de Friese koning Radboud zich verschanste. Of de kastelen die de Utrechtse bisschop Godfried van Rhenen bouwde om zijn bisdom te verdedigen. Toch is er nog maar weinig zichtbaar van die eens zo machtige bouwwerken. Veel ligt hier vredig onder de grond verborgen. Net als de honderden soldaten die hier in mei 1940 vielen bij de inval van nazi-Duitsland. Maar de spannende verhalen van degenen die deze kastelen en verdedigingswerken bevolkten, leven hier nog altijd voort. Kom en beleef een zwaarbevochten historie.

Praktische informatie

Starttijden: 10.30, 12.30, 14.30 en 16.30 uur
Aantal personen: 40 personen per keer, ook voor kinderen toegankelijk
Duur: 1,5 uur
Startpunt: Parkeerplaats naast het Militair Ereveld Grebbeberg (Grebbeweg 123, 3911 AV Rhenen), we verzamelen bij het informatiebord van het Utrechts Landschap.
Parkeren: De auto kan worden geparkeerd op de parkeerplaats van het Militair Ereveld Grebbeberg (adres: Grebbeweg 123, 3911 AV Rhenen).

Tickets: Volwassenen: € 9,50 – Kinderen 6 t/m 12 jaar: € 6,- Reserveren via: https://storytrail.nl/wandeling/grebbeberg/

Wie neemt je mee op deze Archeotrail:
StoryTrail verhalenverteller Godefridus

Sinds 1999 is Gottfrid van Eck als verteller en scriptschrijver actief voor StoryTrail. In opdracht maakte hij niet alleen in diverse steden StoryTrails, op forten en landgoederen, maar daarnaast ook talloze maatproducties voor speciale gelegenheden. Kenmerkend voor de StoryTrail-theaterwandeling is het speelse, lichtvoetige en meeslepende karakter van de verhalen. Geen droge, historische feiten. Maar verhalen over mensen die voor uitdagingen en verleidingen staan. Daarnaast komen meerdere zintuigen aan bod en is interactie (d.m.v.
rollenspel of dilemma’s) een manier om het publiek nog meer bij de verhalen te betrekken.

Bron foto: storytrail.nl