BUITENPLAATS SPIJKERBOSCH

STEMMEN UIT HET ARCHIEF

Op de zolder van de buitenplaats Spijkerbosch bevinden zich dozen vol met oude brieven en kasboeken. Het familiearchief kwam via vererving terecht op Spijkerbosch. Daarin zitten bijzondere documenten, onder meer over Suriname.
En dan blijkt dat voorouders van acteur Mike Ho Sam Sooi net als voorouders van de huidige bewoner van Spijkerbosch, Eef van Limburg Stirum, eigenaar waren van eenzelfde plantage. Maar dan in een andere tijd en onder andere omstandigheden.

Mike Ho Sam Sooi neemt je in een theatrale performance mee naar die plantage. Naar de mensen die er woonden en er werkten in de negentiende en twintigste eeuw. Wat hebben zij ons te vertellen?

PRAKTISCHE INFORMATIE

(UITVERKOCHT) Het programma duurt tussen de 40 á 50 minuten inclusief een korte inleiding door de gastheer/vrouw. De entree bedraagt €10,-. De verzamelplek is de serre aan de zijkant van het huis. Na een korte wandeling door het huis kom je in de eetkamer. Hier vindt het programma plaats.

OVER ACTEUR MIKE HO SAM SOOI

Acteur, regisseur en cameraman. Mike Ho Sam Sooi kwam op 6 april 1954 ter wereld in Paramaribo. Bij het grote publiek is hij o.a. bekend van zijn rollen in Oppassen, Goudkust en Medisch Centrum West.

 

OPVOERING 1: 11.30
OPVOERING 2: 13.30
OPVOERING 3: 15.30

 

LOCATIE

Buitenplaats Spijkerbosch
Spijkerbospad 7
8121 DC Olst
Overijssel

Buitenplaats Spijkerbosch is een particulier bewoond huis dat normaal niet toegankelijk is voor bezoekers.