DOE MEE!

WORD (WEER) DEELNEMER

DOOR VERHALEN TE DELEN KOMT ERFGOED TOT LEVEN

De Nederlandse Kastelenstichting wil laten zien dat behoud van kastelen en buitenplaatsen van belang is voor iedereen. Dag van het Kasteel is het enige landelijke publieksevenement dat zich helemaal op deze monumenten richt. Door één keer per jaar uw bijzondere erfgoed in de spotlight te zetten, maken steeds meer bezoekers kennis met kastelen en buitenplaatsen. Dag van het Kasteel toont de verscheidenheid van kastelen en buitenplaatsen in Nederland. Van buitenplaats tot burcht, van borg tot ruïne, van spieker tot hofstede en meer. Hiermee creëren we draagvlak en enthousiasme voor behoud van deze monumenten. Doe daarom mee met Dag van het Kasteel!

Tijdens Dag van het Kasteel deelt u het verhaal van uw kasteel of buitenplaats in de vorm van een activiteit. Dit hoeven geen grote verhalen te zijn. Dag van het Kasteel combineert beleving met kennisoverdracht. Ook kleine verhalen hebben draagwijdte. Wat voor u alledaags is, kan voor uw bezoeker bijzonder zijn.

ONDERSTEUNING BIJ UW ACTIVITEIT

 • Deelnemers die zich voor de eerste keer aanmelden, ontvangen kosteloos een Dag van het Kasteel banner
 • Inspiratiemiddag op vrijdag 12 april. Ontdek in onze workshops hoe u aanhaakt op het thema Over de Grens
 • Uw locatie en activiteit op onze drukbezochte website
 • Exposure via social media, video's en blogs
 • Landelijke publiciteit
 • PR-pakket met poster, logo's, social media banners en persberichten
 • Kick-off bijeenkomst. Dag van het Kasteel brengt deelnemers samen

WAT VERWACHTEN WE VAN U?

 • Om deel te nemen aan Dag van het Kasteel moet u donateur zijn van de Nederlandse Kastelenstichting. Dit kost €35,- per jaar. Voor bedrijfsmatige locaties geldt een bijdrage van € 250,-.
 • Registreer uw kasteel of buitenplaats op deze website. Maak hier een account aan.
 • Organiseer een activiteit binnen het thema Over de Grens. Meld uw activiteit aan op deze website.
 • U gebruikt het PR-pakket dat u hier kunt downloaden.
 • Bent u in het bezit van een Dag van het Kasteel banner? Draag bij aan de zichtbaarheid van Dag van het Kasteel en hang deze op. 

   

  Heeft u geen banner? Stuur dan een e-mail naar [email protected] met al uw adresgegevens. Wij sturen u dan een banner toe.

  Extra banner. Heeft u al een banner, maar wilt u er nog  een extra? Dan zijn hieraan kosten verbonden. Dit kost €35,- per banner. Stuur dan een e-mail naar [email protected] met al uw adresgegevens. Wij sturen u dan een banner toe.

 

HOE GEEFT U VORM AAN DAG VAN HET KASTEEL?

BUITEN

Wat is er eigenlijk achter dat hek met die oprijlaan? Veel bezoekers zijn nog nooit op uw terrein geweest. Toch is men geïnteresseerd in het dagelijks reilen en zeilen op een kasteel of buitenplaats.  

BINNEN

Niet alle deelnemers willen of kunnen hun huis openstellen voor bezichtiging. Op onze website kunt u aangeven of bij uw locatie alleen het terrein opengesteld is voor publiek. Of dat er ook binnen rondleidingen worden gegeven. De deuren openstellen mag, maar hoeft niet 

VOORZIENINGEN

U hoeft niet te voorzien in parkeerwachten, toiletvoorzieningen, EHBO en horeca. Houd het klein als u dat wilt. Het publiek heeft zijn eigen verantwoordelijkheid. Zet wel duidelijk op de website wat u de bezoeker biedt. En communiceer het nodige bij de entree zodat uw bezoekers eraan herinnerd worden. 

ZO MELDT U UW LOCATIE AAN

Registreer u hier. U ontvangt inloggegevens waarmee u op onze website kunt inloggen. Vanuit uw account voegt u uw locatie en activiteit toe aan onze website.   

Wilt u contact met andere deelnemers en het Dag van het Kasteel team? Treed toe tot onze besloten LinkedIn groep.