DOE MEE!

MEEDOEN IS DIT JAAR ANDERS VANWEGE DE CORONAMAATREGELEN

Wat betekent meedoen? Meedoen betekent dat u Dag van het Kasteel steunt. En dat u het, net als wij, belangrijk vindt dat een keer per jaar kastelen en buitenplaatsen landelijke aandacht krijgen.
Wat vragen we u te doen? Maak zelf uw eigen locatiepagina aan. Dat doet u door HIER te klikken.

 

 

WORDT (WEER) DEELNEMER

DOOR VERHALEN TE DELEN KOMT ERFGOED TOT LEVEN

De Nederlandse Kastelenstichting laat zien dat behoud van kastelen en buitenplaatsen van belang is voor iedereen. Dag van het Kasteel is het enige landelijke publieksevenement dat zich helemaal op deze monumenten richt. Door één keer per jaar uw bijzondere erfgoed in de spotlight te zetten, maken steeds meer bezoekers kennis met kastelen en buitenplaatsen. Dag van het Kasteel wil daarmee de verscheidenheid van kastelen en buitenplaatsen in Nederland tonen. Van buitenplaats tot burcht, van borg tot ruïne, van spieker tot hofstede en meer. Hiermee creëren we draagvlak en enthousiasme voor behoud van deze monumenten. Doe daarom mee met Dag van het Kasteel!

Tijdens Dag van het Kasteel deelt u dit jaar het verhaal van uw kasteel of buitenplaats digitaal op Dag van het Kasteel | Digitaal.
Op deze manier wordt ook - ondanks dat een bezoek dit jaar niet mogelijk is - beleving met kennisoverdracht gecombineerd.

Wilt u digitaal zichtbaar zijn op Dag van het Kasteel| Digitaal? Stuur dan een verhaal over uw locatie, aansluitend bij het thema Bezet en Bevrijd; kastelen en buitenplaatsen 1940-'45 naar: [email protected]. Dat kan in de vorm van een filmpje, geschreven verhaal  (waar mogelijk graag inclusief bronvermelding) met historische foto's (vergeet de fotobijschriften niet), podcast of wat niet meer. Wij plaatsen uw bijdrage op de website. Het Dag van het Kasteel team kan hierover een redactieslag voeren. Kijk op Dag van het Kasteel| Digitaal om voorbeelden te zien en inspiratie op te doen.

ZO MELDT U UW LOCATIE AAN

Registreer u hier. U ontvangt inloggegevens waarmee u op onze website kunt inloggen. Vanuit uw account voegt u uw locatie en activiteit toe aan onze website.   

Wilt u contact met andere deelnemers en het Dag van het Kasteel team? Treed toe tot onze besloten LinkedIn groep.