DOE MEE!

WORD (WEER) DEELNEMER

DOOR VERHALEN TE DELEN KOMT ERFGOED TOT LEVEN

De Nederlandse Kastelenstichting laat zien dat behoud van kastelen en buitenplaatsen van belang is voor iedereen. Dag van het Kasteel is het enige landelijke publieksevenement dat zich helemaal op deze monumenten richt. Door één keer per jaar uw bijzondere erfgoed in de spotlight te zetten, maken steeds meer bezoekers kennis met kastelen en buitenplaatsen. Dag van het Kasteel wil daarmee de verscheidenheid van kastelen en buitenplaatsen in Nederland tonen. Van buitenplaats tot burcht, van borg tot ruïne, van spieker tot hofstede en meer. Hiermee creëren we draagvlak en enthousiasme voor behoud van deze monumenten. Doe daarom mee met Dag van het Kasteel!

Tijdens Dag van het Kasteel deelt u het verhaal van uw kasteel of buitenplaats in de vorm van een activiteit. Op deze manier wordt op de Dag van het Kasteel beleving met kennisoverdracht gecombineerd. Er hoeven geen grote verhalen te worden verteld. Ook kleine verhalen zijn de moeite waard om verteld te worden! Wat voor u alledaags is, kan namelijk voor uw bezoeker bijzonder zijn.

ONDERSTEUNING BIJ UW ACTIVITEIT

 • Deelnemers die zich voor de eerste keer aanmelden, ontvangen kosteloos een Dag van het Kasteel banner
 • Inspiratiemiddag op 20 maart 2020. Ontdek in onze workshops hoe u aanhaakt op het thema Bezet & Bevrijd. Kastelen en Buitenplaatsen in 1940 - '45
 • Uw locatie en activiteit op onze drukbezochte website
 • Exposure via social media, video's en blogs
 • Landelijke publiciteit
 • PR-pakket met poster, logo's, social media banners en persberichten
 • Kick-off bijeenkomst. Dag van het Kasteel brengt deelnemers samen

WAT VERWACHTEN WE VAN U?

 • Om deel te nemen aan Dag van het Kasteel moet u donateur zijn van de Nederlandse Kastelenstichting. Dit kost €35,- per jaar. Voor bedrijfsmatige locaties geldt een bijdrage van € 250,-.
 • Registreer uw kasteel of buitenplaats op deze website. Maak hier een account aan.
 • Organiseer een activiteit binnen het thema Bezet & Bevrijd. Kastelen en Buitenplaatsen in 1940 - '45. Meld uw activiteit aan op deze website.
 • U gebruikt het PR-pakket dat u hier kunt downloaden.
 • Bent u in het bezit van een Dag van het Kasteel banner? Draag bij aan de zichtbaarheid van Dag van het Kasteel en hang deze op.

Heeft u geen banner? Stuur dan een e-mail naar [email protected] met al uw adresgegevens. Wij sturen u dan een banner toe.

Heeft u al een banner, maar wilt u er nog een extra? Dan zijn hieraan kosten verbonden. Dit kost €35,- per banner. Stuur dan een e-mail naar [email protected] met al uw adresgegevens. Wij sturen u dan een banner toe.

 

HOE GEEFT U VORM AAN DAG VAN HET KASTEEL?

Niet alle deelnemers willen of kunnen hun huis openstellen voor bezichtiging. Wanneer u ervoor kiest om uw terrein voor bezoekers toegankelijk te maken, kunt u zelf bepalen waar bezoekers mogen komen. Op onze website kunt u aangeven of bij uw locatie alleen buiten opengesteld is voor publiek. Of dat er ook binnen rondleidingen worden gegeven. De deuren openstellen mag, maar hoeft niet 

VOORZIENINGEN

U hoeft niet te voorzien in parkeerwachten, toiletvoorzieningen, EHBO en horeca. Houd het klein als u dat wilt. Het publiek heeft zijn eigen verantwoordelijkheid. Zet wel duidelijk op de website wat u de bezoeker biedt. En communiceer het nodige bij de entree zodat uw bezoekers eraan herinnerd worden. 

ZO MELDT U UW LOCATIE AAN

Registreer u hier. U ontvangt inloggegevens waarmee u op onze website kunt inloggen. Vanuit uw account voegt u uw locatie en activiteit toe aan onze website.   

Wilt u contact met andere deelnemers en het Dag van het Kasteel team? Treed toe tot onze besloten LinkedIn groep.