HUIS KERNHEM

PROGRAMMA

ONTMOET GRAVIN SOPHIE OP HUIS KERNHEM 

Sophie, tot leven gebracht door dichter en beeldend kunstenaar Joyce Willemse uit Veenendaal, leidt u rond door het huis en een deel van de tuin. Gravin van Aldenburg-Bentinck vertelt over de geschiedenis van het huis, dat is gebouwd op de fundamenten van een middeleeuws kasteel.

Tussendoor geeft ze inkijkjes in haar eigen leven: hoe ze als adellijk meisje opgroeide in Middachten, maar vooral hoe ze na de Tweede Wereldoorlog heel romantisch voor een Napolitaanse graaf viel en zich in Italië vestigde. Ze zal vertellen over haar avonturen in Zuid-Europa, Frankrijk en Duitsland, landen waar ze door familierelaties mee verbonden was.

PRAKTISCHE INFORMATIE

(UITVERKOCHT) U kunt zich hier aanmelden voor de rondleiding, die ongeveer 40 minuten duurt. De kosten zijn € 17,50 inclusief boek over de geschiedenis van Kernhem en koffie/thee bij het nabijgelegen pannenkoekenhuis. De rondleiding vindt op 10 juni 3 keer plaats. De aanvangstijden zijn 12:15 uur, 14:15 uur en 15:15 uur.

OVER JOYCE WILLEMSE

Joyce Willemse is kunstenaar en dichter. Ze maakt etsen, beelden, poëtische installaties en voert performance art uit. Ook maakt ze graag poëtische films. Ze exposeerde twee keer in Huis Kernhem, waarvan de laatste keer in 2018 met kunstenaar Margo Nelissen.

LOCATIE

Huis Kernhem
Kernhemseweg 7
6718 ZB Ede
Gelderland