fbpx Skip to main content

KOM VRIJDAG 12 APRIL NAAR DE INSPIRATIEDAG!

Op deze dag volgt u workshops die handvatten bieden bij de organisatie van een activiteit binnen het thema Over de Grens. Ook biedt de Inspiratiedag een moment om ervaringen en ideeën uit te wisselen. Speciaal voor (potentiële) deelnemers aan Dag van het Kasteel.

De dag is bedoeld voor alle eigenaren, beheerders en vrijwilligers van kastelen en buitenplaatsen. Deelname aan de Inspiratiedag is kosteloos en verplicht u tot niets.

PROGRAMMA

09.30 – 10.00 inloop met koffie
10.00 – 10.05 welkom
10.05 – 11.05 presentaties (o.a. Over de Grens, best practice, Archeotrail)
11.05 – 12.05 workshopronde 1
12.05 – 13.30 lunch en rondleiding Huis Doorn (facultatief)
13.30 – 14.30 workshopronde 2
14.30 – 15.30 workshopronde 3
15.30 – 16.00 afsluiting
16.00 – 17.00 borrel

LOCATIE

De Oranjerie van Huis Doorn
Langbroekerweg 16A
3941 MT Doorn
0343-412342
[email protected]

WORKSHOPS

Exoten op het landgoed
Dankzij internationale handel en betrekkingen vindt u op landgoederen uitheemse planten en dieren. Bijvoorbeeld bomen en planten die uit het (verre) buitenland werden geïmporteerd. Hoe maakt u een leuke activiteit rond exoten?

Hoe zet ik het Dag van het Kasteel PR-pakket in?
Als deelnemer kunt u het PR-pakket downloaden. In deze workshop gaan we ermee aan de slag. Wat zijn hashtags? Hoe promoot ik mijn activiteit op Facebook? Ontvang tips en tricks over de inzet van social media.

Storytelling
Een frisse blik op het vertellen van verhalen. Hoe geeft u de bezoeker een echte beleving mee? In deze workshop maakt u van droge feiten een spannende vertelling. Bezoekers onthouden immers geen jaartallen maar wel verhalen.

Koloniale banden, wat moet je ermee!?
Ruim drie eeuwen lang heeft Nederland koloniale gebieden gehad. Op een aantal buitenplaatsen en kastelen ontdekt u sporen van kolonialisme. Bijvoorbeeld portretten van bewoners met Afrikaanse bedienden. Hoe benoemt u deze connectie? Welke woorden gebruikt u voor erfgoed dat voor velen beladen is?

Positionering
Hoe onderscheidt u zich? Waar staat u momenteel? Ontdek in deze creatieve denksessie de kern (en kracht) van uw kasteel of buitenplaats. Vervolgens bedenken we een activiteit die hier bij past.

Aan de slag met internationale familiebanden
De adel was van oudsher internationaal georiënteerd. Sommige families hadden over heel Europa verspreid liggende bezittingen. Vaak ook vond men huwelijkspartners van over de grens. Is uw kasteel of buitenplaats verbonden met verschillende nationaliteiten? Leer in deze workhop hoe u een internationale familiegeschiedenis verwerkt tot een activiteit!