fbpx Skip to main content

Kamerconcerten op Huis Der Boede

Eind 1940 vestigde de Duitse politieke leider voor Zeeland, Willi Karl Ernst Münzer, zich met zijn gezin en staf in Huis Der Boede. Tijdens zijn verblijf organiseerde hij meerdere kamerconcerten. Waan je terug in de tijd en ervaar een kamerconcert in de Blauwe Kamer van Huis Der Boede. Luister hoe violiste Jeanine Melis deze muziek weer ten gehore brengt.

MUSICI

Violiste Jeanine Melis. Bijgestaan door nader te bepalen altviolist.

Jeanine Melis

LOCATIE

Het is niet bekend wanneer Der Boede gebouwd is. Waarschijnlijk was er al een middeleeuws huis Der Boede. In de 16de of eerste helft van de 17de eeuw is er een huis Der Boede gebouwd. Nadat het huis in de 18e eeuw door brand werd verwoest, werd er een nieuw herenhuis gebouwd in Lodewijk XIV-stijl op dezelfde locatie.

ADRES

Huis Der Boede
Vlissingestraat 19
4371 RB Koudekerke
Zeeland

PRAKTISCHE INFORMATIE

Het huiskamerconcert duurt ongeveer 60 minuten. Kaarten voor een uitvoering kosten €10,- per stuk. Huis Der Boede is doorgaans niet geopend voor publiek. Mis daarom deze kans niet!

Extra info: Sluit aan op programma Moesbosch aan de overzijde van de straat (5 min lopen); koop voor € 17,50 een combi-ticket!

VOORSTELLING 1: 11:30
VOORSTELLING 2: 13:30
VOORSTELLING 3: 15:30
HISTORISCHE CONTEXT

Willi Karl Ernst Münzer Münzer woonde in Huis Der Boede tot aan de inundatie in 1944. Na de droogmaking van Walcheren diende Huis Der Boede als opvang voor repatrianten en oorlogsinvaliden. In 1949 werd dit het eerste verpleeghuis van Nederland.

VERplichte kamerconcerten

Willi Karl Ernst Münzer organiseerde tijdens zijn verblijf op Huis Der Boede meerdere kamerconcerten. Hij nodigde ook Zeeuwse notabelen uit. Het niet ingaan op deze uitnodigingen leidde meerdere keren tot arrestaties van de genodigden.