fbpx Skip to main content

Maak kans op 10.000 euro!
VriendenLoterij Kasteelprijs ‘het beste kasteelrecept van Nederland’.

Tijdens het pinksterweekend (17 t/m 20 mei) is het weer zover: de 17e editie van Dag van het Kasteel. En deze editie mag Stichting Dag van het Kasteel, dankzij de VriendenLoterij, weer een prachtig geldbedrag van €10.000 weggegeven! Begin volgend jaar wordt het Nederlandse publiek gevraagd om op ‘het beste kasteelrecept van Nederland’ te stemmen. Lees snel verder hoe jouw locatie kans kan maken op dit prachtige geldbedrag.

Heb jij een heerlijk recept dat al generaties lang wordt bereid in jouw kasteel? Of heb je een gerecht ontdekt dat perfect past bij de sfeer en de geschiedenis van jouw buitenplaats? Dan is dit je kans om het te delen met de rest van Nederland en een mooie prijs te winnen!

Wij zijn op zoek naar het beste kasteelrecept van Nederland. Een recept dat niet alleen lekker smaakt, maar ook een verhaal vertelt over jouw kasteel. Een recept dat de cultuur, de traditie en de identiteit van jouw kasteel, buitenplaats, borg of state weerspiegelt.

Je kunt je recept insturen tot en met woensdag 31 januari 2024*. Daarna zal een deskundige jury alle inzendingen beoordelen en hieruit tien gerechten kiezen waarop het publiek kan stemmen. Op donderdagavond 16 mei wordt bekendgemaakt wie de winnaar is. De winnaar van de VriendenLoterij Kasteelprijs ontvangt €10.000 en een eervolle vermelding op onze website en onze (online)kanalen. Bovendien zal het winnende recept worden gepubliceerd in een speciaal kookboek met de beste historische recepten van Nederland.

Dus waar wacht je nog op? Laat je creativiteit en passie voor koken zien en doe mee aan deze unieke wedstrijd!

*De inzendingsmogelijkheid voor de VriendenLoterij Kasteelprijs ‘Het beste kasteelrecept van Nederland’ wordt verlengd tot en met 31 januari 2024 in verband met de drukke decembermaand. Zo heeft iedereen nog iets langer de mogelijkheid om het beste kasteelrecept in te dienen.

Hoe doe je mee?

 • Stap 1: Meld je locatie hier aan als deelnemer van Dag van het Kasteel 2024.
 • Stap 2: Lever de juiste bestanden aan via het formulier hieronder. Wat hebben we van je nodig?
  • Jouw kasteelrecept (als pdf bestand).
  • Foto’s van het gerecht op jouw locatie (bijvoorbeeld in de keuken, moestuin of op een mooi gedekte tafel).
   Wil je graag deelnemen aan de VriendenLoterij Kasteelprijs, maar ben je niet zo thuis in fotograferen? In een exclusieve video delen wij drie gouden tips. Wil je deze graag ontvangen? Stuur dan een mail naar [email protected]. Zijn je foto’s een te hoge kwaliteit stuur ze dan per mail naar [email protected].
  • Een motivatietekst van maximaal 250 woorden over het recept. Hierin kun je de (historische) context van het recept uitleggen en benadrukken waarom dit recept bij jou locatie hoort. Wordt het gemaakt met ingrediënten uit de tuin, is het gemaakt door een bekende vrijwilliger of werknemer of past het vernieuwende karakter juist goed bij jouw locatie? Overtuig het publiek en de jury waarom jouw recept het beste is van Nederland! (als pdf bestand).

Wanneer je mee doet, ga je akkoord met de deelnamevoorwaarden van de wedstrijd. Deze kun je hier lezen.

  Je aanmelding is goed verlopen als je zelf een bevestigingsmailtje ontvangt.

  FAQ

  Wat zijn de voorwaarden om deel te nemen aan de VriendenLoterij Kasteelprijs?

  Een kasteel, landgoed of buitenplaats is alleen verkiesbaar als deze zich ook heeft aangemeld als deelnemer aan Dag van het Kasteel. Het is hierbij noodzaak dat je jouw locatie aanmeldt via onze online portalWeet je jouw login niet meer of heb je hulp nodig? Stuur dan een mail naar [email protected] en we helpen je verder.

  Heb je jouw locatie al aangemeld voor Dag van het Kasteel 2024? Dan doe je automatisch mee aan de VriendenLoterij Kasteelprijs, mits je in de ogen van het bestuur onder de definitie van een kasteel valt.

  Lees hier de uitgebreide deelnemers voorwaarden.

  Waarom VriendenLoterij Kasteelprijs?

  Dag van het Kasteel zet zich in om alle kastelen in Nederland in de spotlight te zetten. Dat doen wij onder andere door de organisatie van de Dag van het Kasteel op Tweede Pinksterdag. We willen extra aandacht creëren voor kastelen omdat wij vinden dat kastelen maatschappelijk en historisch relevant zijn en we dit prachtige erfgoed ook graag willen bewaren voor de toekomstige generaties. De VriendenLoterij Kasteelprijs biedt ons de mogelijkheid om nog meer aandacht te generen voor kastelen. Die mogelijkheid grijpen wij met beide handen aan!

  Besteding van het geld

  Het geld is vrij te besteden mits dit wordt ingezet voor het behoud of welzijn van het kasteel, buitenplaats of landgoed.

  Heb je nog een andere vragen? Stuur dan een mail naar [email protected] dan helpen we je graag verder.

  Over de VriendenLoterij Kasteelprijs
  Stichting Dag van het Kasteel reikt dit jaar voor het tweede jaar de VriendenLoterij Kasteelprijs uit. De VriendenLoterij Kasteelprijs wordt mogelijk gemaakt door de deelnemers van de VriendenLoterij. Vorig jaar ging landgoed Heerlijkheid Mariënwaerdt in Gelderland er met de winst vandoor.