fbpx Skip to main content

Vanaf 6 juni is het nieuwe ANWB boek ‘De allermooiste kastelen van Nederland’ verkrijgbaar in de boekwinkel en online. Vijftig kastelen, waaronder de winnaar van de verkiezing, hebben een plek gekregen in het boek. Het boek biedt historische achtergronden én informatie over activiteiten in en om het kasteel en landgoed. Ook vinden lezers spannende verhalen over veldslagen en belegeringen, logeerpartijen van keizers en koningen en flamboyante bewoners, van toen en nu.  

50 MACHTIGE KASTELEN GESELECTEERD OP AUTHENTICITEIT, HISTORIE EN LIGGING

Van de glooiende bossen van de Veluwezoom en de oevers langs de rivieren tot het vlakke Groningse platteland en het Limburgse heuvellandschap: door heel Nederland vind je eeuwenoude kastelen met torens en kantelen, poorten en dikke muren en natuurlijk hun flamboyante bewoners.

Kastelen hebben elk een eigen verhaal, een unieke geschiedenis en staan vaak op zeldzaam mooie plekken in het Nederlandse landschap. Rond de vijf allermooiste kastelen hebben wij speciaal voor dit boek wandelingen gemaakt die de bijzondere ligging laten zien.

In het kader van de verkiezing van het allermooiste kasteel van Nederland zijn de 50 allermooiste kastelen van ons land zorgvuldig geselecteerd. De winnaar, Kasteel Hoensbroek, is door een jury van deskundigen gekozen. Dit authentieke middeleeuwse kasteel, in het mooie Limburgse bekenlandschap, heeft een lange en interessante historie.

Bestel hier jouw exemplaar!