fbpx Skip to main content

Stichting Dag van het Kasteel gaat volgend jaar op zoek naar het beste kasteelrecept van Nederland. Het winnende recept moet niet alleen lekker smaken, maar ook een verhaal vertellen over het verleden van het kasteel. Het moet de cultuur, de traditie en de identiteit van het kasteel weerspiegelen.

Alle kastelen, buitenplaatsen, landgoederen en paleizen in Nederland zijn welkom om mee te dingen naar deze bijzondere prijs. Kasteeleigenaren en -medewerkers kunnen deelnemen door hun recept in te sturen via het online formulier en daarbij de naam, de ingrediënten, de bereidingswijze en de herkomst van het recept te vermelden. De inzendingen moeten gepaard gaan met een goede foto van het gerecht, met op de achtergrond het kasteel waar de inzender werkt of woont. Elke deelnemer wordt gevraagd naar hun motivatie waarom het ingestuurde recept het beste historische recept van Nederland is. Per kasteellocatie mag een recept worden ingestuurd. Er is slechts één voorwaarde voor deelname: het kasteel doet mee aan Dag van het Kasteel 2024.

Een deskundige jury gaat alle inzendingen beoordelen en hieruit tien gerechten kiezen waarop het publiek kan stemmen. Uit drie publieksfavorieten wordt de nummer een gekozen door de jury, door alle drie de gerechten eerst aan een proefondervindelijk onderzoek te onderwerpen. Op donderdag 16 mei, tijdens de opening van ‘Dag van het Kasteel: de weekendeditie’ wordt door de jury bekendgemaakt wie de winnaar is. De winnaar van de VriendenLoterij Kasteelprijs ontvangt €10.000.

Voor meer informatie over de VriendenLoterij Kasteelprijs ga naar onze website

Over de VriendenLoterij Kasteelprijs

Stichting Dag van het Kasteel reikt dit jaar voor het tweede jaar de VriendenLoterij Kasteelprijs uit. De VriendenLoterij Kasteelprijs wordt mogelijk gemaakt door de deelnemers van de VriendenLoterij. Vorig jaar ging landgoed Heerlijkheid Mariënwaerdt in Gelderland er met de winst vandoor. Meer informatie over de prijs via: dagvanhetkasteel.nl/vriendenloterij-kasteelprijs-2024/