fbpx Skip to main content

De zeventiende editie van Dag van het Kasteel staat in het teken van het thema: ‘Aan Tafel!’. Met dit thema leggen we de focus op de voedselcultuur van kastelen en buitenplaatsen.

De Nederlandse keuken is in de loop van de eeuwen sterk beïnvloed door de keukens van tal van andere landen en culturen. Niet voor niets luidt het spreekwoord: ‘Wat van ver komt, is lekker’. De eetculturen van de verschillende kastelen, buitenplaatsen, landgoederen en edelmanshuizen door heel Nederland vormen een prachtige aanleiding om alle zintuigen van onze bezoekers aan te spreken en onze bewogen geschiedenis te verkennen. Daarom is het thema van 2024 ‘Aan Tafel!’

Dag van het Kasteel is een evenement voor een brede doelgroep uit heel Nederland. Een belangrijke doelstelling van Dag van het Kasteel is niet alleen zoveel mogelijk publiek te bereiken, maar vooral ook om een onuitwisbare indruk te maken (impact). Juist daarom willen we zoveel mogelijk bezoekers prikkelen om mee te doen en zelf actief aan de slag te gaan. De vijf zintuigen zijn ons vertrekpunt voor een programma dat raakt. 

Zet 17 t/m 20 mei 2024 alvast in je agenda!