fbpx Skip to main content

De Dag van het Kasteel website is geheel vernieuwd. Niet alleen de indeling is in een moderner jasje gestoken, maar ook het gebruiksgemak van de website is vergroot. “Op de nieuwe website vinden bezoekers in een oogopslag alle onderdelen van Dag van het Kasteel. Uiteraard zie je meteen welke kastelen en buitenplaatsen je op 24 mei kunt bezoeken en wat voor een programma’s onze deelnemers hebben. Maar je vindt er ook bijzondere verhalen over het thema Wat? Water! en het laatste nieuws,” zegt Janneke van Dijk, projectleider Dag van het Kasteel.

Dit jaar staan er weer verschillende Archeotrails en nieuwe verrassende Waterwandelingen op het programma. Allemaal rondom het eerder aangekondigde jaarthema Wat? Water! De rol van water op kastelen en buitenplaatsen. Je bezoek plannen doe je in één klik op Alle Kastelen, waar je via een interactieve kaart en verschillende filters de ideale locatie kan vinden om op 24 mei 2021 (Tweede Pinksterdag) langs te gaan.

Net als vorig jaar beleef je een gedeelte van deze kastelendag online op DvhK | Digitaal. Deze landingspagina neemt je mee in alle interessante water-weetjes en persoonlijke verhalen, om het thema volledig uit te diepen. “Wij delen deze informatie graag zodat bezoekers nét zo enthousiast worden over het thema als dat wij dit zijn,” vertelt communicatiemanager Freek Minderman over dit portal.

De programma’s zijn volop in de maak en komen in de loop van maart online, dus houd de website in de gaten.

 

OVER DAG VAN HET KASTEEL

Dag van het Kasteel is het enige landelijke publieksevenement dat kastelen en buitenplaatsen in de spotlight zet. Samen met meer dan honderd kastelen en buitenplaatsen brengen we de diversiteit van dit erfgoed en de veelzijdigheid van de daaraan verbonden verhalen tot leven. Benieuwd naar meer verhalen? Bezoek onze website: dagvanhetkasteel.nl

OVER NEDERLANDSE KASTELENSTICHTING 

De Nederlandse Kastelenstichting (NKS) is hét kenniscentrum op het gebied van kastelen, buitenplaatsen en hun historische omgeving. De NKS doet onderzoek naar dit erfgoed. Door deze kennis te verspreiden onder een breed publiek vergroot de NKS het draagvlak voor behoud van kastelen en buitenplaatsen. www.kastelen.nl