fbpx Skip to main content

Heerlijkheid Marienweardt in Beesd (Gelderland) is uitgeroepen tot Meest Romantische Kasteel en ontving €15.000 . De prijs werd uitgereikt door Stichting Dag van het Kasteel in samenwerking met de VriendenLoterij. In de afgelopen weken brachten 15.000 mensen hun stem uit op het Nederlandse kasteel of landgoed dat zij het meest romantisch vonden. Markiezenhof in Bergen op Zoom (Noord-Brabant) en Menkemaborg in Uithuizen (Groningen) werden respectievelijk nummer 2 en 3 en ontvingen € 2.500 en € 1.000. Onder het stemmende publiek werd ook winnaar gekozen. Aloys de Waal kreeg op Markiezenhof zijn gewonnen prijs overhandigd: een overnachting in één van de torens van Kasteel Huis Bergh voor twee personen, inclusief diner. 

Lotje van Verschuer, landgoed Heerlijkheid Mariënwaerdt: ‘We zijn bijzonder blij met dit enorme bedrag waarmee we het koetshuis van het landgoed kunnen gaan opknappen. Het koetshuis werd in februari 2022 beschadigd doordat een eeuwenoude boom omviel en op het dak terechtkwam. Met de VriendenLoterij-prijs zorgen we dat het koetshuis weer optimaal bezoekers kan ontvangen. 

Claartje Rijkers, projectleider Museum Markiezenhof: ‘De ruim 70.000 bezoekers laten zien dat Dag van het Kasteel het historische erfgoed voor één dag in de spotlight weet te zetten. In deze tijden kunnen kastelen die extra aandacht zeer goed gebruiken’.