fbpx Skip to main content
12650, 12649, 12651

Kasteelverhalen: Over Rampen en Veerkracht

Nederland | Nederland

11 april 2022 | Linda Prins


Net als andere jaren heeft Dag van het Kasteel ook dit jaar een mooie themakrant gemaakt. De krant van dit jaar heet: Kasteelverhalen. Over Rampen en Veerkracht. Naast interessante verhalen over kasteeleigenaren en beheerders staan ook de mooie foto’s van Amelia Gatacre van deze bijzondere mensen centraal. Bekijk hier dit interessante krantje.

‘Een ramp is van alle tijden’
In het krantje van dit jaar willen we laten zien dat een ramp echt van alle tijden is. Niet alleen in het Rampjaar 1672 hadden kastelen met rampen te maken, ook nu nog heeft ieder kasteel zijn eigen unieke problemen. Klimaatverandering, overstromingen, brand en financiële problemen zijn slechts enkele problemen waar kasteel eigenaren nu mee om moeten gaan. Iedere beheerder en eigenaar doet dit op zijn of haar eigen manier. 

De mensen achter de gebouwen
Kastelen en buitenplaatsen hebben dus nog steeds vaak te maken met verschillende soorten rampen. Alleen door het harde werk van de eigenaren, beheerders en vrijwilligers van deze gebouwen kunnen deze bijzondere gebouwen blijven bestaan. In dit krantje staan daarom niet alleen gebouwen maar ook personen en hun verhalen centraal. Deze mensen vertellen vol passie en enthousiasme over hun gebouwen, huizen of landgoederen en wat zij er allemaal voor over hebben om deze te beschermen. 

Het krantje is te verkrijgen op verschillende locaties en zal worden meegestuurd met archeologie magazine, geschiedenis magazine, het buiten en heemschut magazine. Kun je niet wachten op een fysiek exemplaar bekijk het krantje dan hier.

Afbeeldingen:
Afbeelding 1: Kasteel Baarland door Amelia Gatacre
Afbeelding 2: Huis Bergh door Amelia Gatacre
Afbeelding 3: Kasteel Manpad door Amelia Gatacre