fbpx Skip to main content

Na het succes van onze Frieslandtour in 2023, vervolgde het team van Dag van het Kasteel in oktober zijn weg richting Limburg! Limburg heeft misschien wel de grootste dichtheid in kastelen van Nederland, maar nog lang niet alle kastelen doen mee aan Dag van het Kasteel. Waarom is dat? Wat kunnen wij doen waardoor meer kastelen mee gaan doen? Waar hebben de kastelen behoefte aan? Wie zijn de Limburgse kasteleneigenaren en -managers? In 2023/2024 zetten we alles in om Limburg beter te leren kennen. We sloten onze 3-daagse tour af met een kennismakings-bijeenkomst bij kasteel Aerwinkel. We gebruiken deze bijeenkomst om feedback te verzamelen over Dag van het Kasteel 2023 en uit te vragen wat er nu speelt bij de Limburgse kastelen. 
 
Tijdens het bezoek zijn we langs gegaan bij kasteel de Keverberg in Kessel, kasteel Aldenghoor in Haelen, kasteel Wijnandsrade in Wijnandsrade, kasteel Hoensbroek in Hoensbroek, kasteel Schaloen in Schin op Geul en Slot Schaesberg in Landgraaf. 
 
Heb jij al eens een bezoek gebracht aan één van de Limburgse landgoederen? 
Er is werkelijk van alles te doen in en rondom de Limburgse kastelen. Dwaal door de kasteeltuinen van Arcen, ga op ontdekkingstocht door kasteel de Keverberg en zie de voormalige bewoners tot leven komen op kasteel Hoensbroek of overnacht bij het sprookjesachtige kasteel Schaloen.
Genoeg te beleven! Dus, waar wacht je nog op?