fbpx Skip to main content

Dag van het Kasteel biedt bezoekers op tweede pinksterdag, 24 mei aanstaande, de mogelijkheid om Corona-proof een buitenplaats of kasteel te bezoeken. Hiervoor werkt het evenement samen met de Spacetime Layers app, ontwikkeld door Patrick Trentelman. “Ik ben trots dat iets dat klein is begonnen, is uitgegroeid tot een volwassen app die geschiedenis, cultuur en natuur op de kaart zet. Het is een mooie stap dat de app nu voor een landelijk evenement wordt ingezet.”

Met de app op je smartphone kun je individueel of met het gezin op stap. “Met de Spacetime Layers app hebben Dag van het Kasteel-bezoekers tijdens hun wandeling een kleine gids in hun broekzak”, zegt Janneke van Dijk, projectleider van deze nationale kastelendag. “De wandelingen blijven beschikbaar in de app dus ook na Dag van het Kasteel kunnen bezoekers aan de wandel.”

In de app zijn persoonlijke observaties van de bewoners of beheerders opgenomen. Het is alsof zij met je mee lopen. De eerste wandeling staat al in de app. Download de gratis Spacetime Layers app op je smartphone en typ in de zoekbalk: Dag van het Kasteel, of scan de QR-code.

Janneke van Dijk: “Mooi aan Spacetime Layers is dat het een open source platform is en dat de verhalen die erin gezet worden voor een groot publiek toegankelijk zijn. Mensen die nooit eerder hebben overwogen een kasteel of buitenplaats te bezoeken kunnen zomaar op dit idee gebracht worden als ze in de app grasduinen. Steeds meer organisaties sluiten aan. Dat is mooi want er is in de afgelopen jaren een wildgroei ontstaan aan apps.”

vlnr: Projectleider Dag van het Kasteel, Janneke van Dijk, Nederlandse Kastelenstichting directeur
Heidi van Limburg Stirum en Patrick Trentelman, oprichter van Spacetime Layers.

Maak alvast kennis met de Spacetime Layers app door de QR code te scannen met de camera van je telefoon en de eerste waterwandeling te bekijken.

De app is te downloaden voor zowel iOS als Android apparaten via:

goolge-play              app-store

Over Dag van het Kasteel

Dag van het Kasteel is het enige landelijke publieksevenement dat kastelen en buitenplaatsen in de spotlight zet. Samen met meer dan honderd kastelen en buitenplaatsen brengen we de diversiteit van dit erfgoed en de veelzijdigheid van de daaraan verbonden verhalen tot leven. Benieuwd naar meer verhalen? Bezoek onze website: dagvanhetkasteel.nl

Over Spacetime Layers

Spacetime Layers is een platform waarop organisaties in een handomdraai een eigen interactieve kaart kunnen maken. Vergelijkbaar met YouTube beheer je als organisatie of afdeling binnen Spacetime Layers een eigen kanaal, in dit geval een layer of kaartlaag. Via een gebruiksvriendelijke interface plaats je je content over Points of Interest op een bestaande kaart en zo wordt Spacetime Layers een interactieve plattegrond voor je doelgroep.