fbpx Skip to main content

Maak je klaar voor een WEEKEND vol activiteiten, culinaire hoogstandjes en gezelligheid. Ja, je leest het goed! Aankomende editie geniet je niet één dag, maar het hele pinksterweekend (17 t/m 20 mei) van dit prachtige erfgoed. Laat je zintuigen prikkelen, beleef de historie en ontdek meer dan honderd kasteellocaties.

Behoefte kastelen
Uit de feedbackgesprekken met deelnemende kastelen en fondsen kwam naar voren dat er een grote behoefte bestaat bij onze achterban om de poorten niet één dag, maar een weekend open te zetten voor het publiek. Daarom introduceren wij in 2024 voor het eerst Dag van het Kasteel: de Pinksterweekend editie. Kastelen worden uitgenodigd om – al naar gelang hun eigen wensen en behoeften – zelf te kiezen welke dagen ze de deuren openen tijdens het Pinksterweekend.

Kasteellocaties die graag – net als bij de eerdere 16 edities – de deuren alleen willen openen op Tweede Pinksterdag zijn van harte welkom dit te blijven doen. Maar locaties die meer dagen de deuren willen openen, kunnen dat nu doen onder de vlag van Dag van het Kasteel. En de locaties die alleen op vrijdag kunnen meedoen? Die zijn ook van harte welkom.