fbpx Skip to main content
Tweede Pinksterdag (29 mei 2023) is het weer zover: de 16e editie van Dag van het Kasteel. En dit jaar mag Stichting Dag van het Kasteel, dankzij de VriendenLoterij, een prachtig geldbedrag van €15.000 weggegeven! In de maand april wordt het Nederlandse publiek gevraagd om op ‘het meest romantische kasteel van Nederland’ te stemmen. Lees snel verder hoe jouw locatie kans kan maken op dit prachtige geldbedrag.
 
Waarom een publieksprijs? 
Dag van het Kasteel zet zich in om alle kastelen in Nederland voor het voetlicht te brengen. Dat doen wij onder andere door de organisatie van de Dag van het Kasteel op Tweede Pinksterdag. Creëren van draagvlak voor kastelen, buitenplaatsen en landgoederen in Nederland is de missie van Stichting Dag van het Kasteel. Dat doen we omdat kastelen maatschappelijk en historisch relevant zijn en we die impact willen overdragen op toekomstige generaties. De VriendenLoterij Publieksprijs biedt ons mogelijkheden om nog meer aandacht te generen voor kastelen. Die mogelijkheid grijpen wij met beide handen aan! 
 
Voorwaarde om kans te maken op €15.000
Een kasteel, landgoed of buitenplaats is alleen verkiesbaar als deze zich voor 1 april als deelnemer aan Dag van het Kasteel heeft aangemeld. Het is hierbij noodzaak dat je jouw locatie aanmeldt via onze online portal. Weet je jouw login niet meer of heb je hulp nodig? Stuur dan een mail naar [email protected] en we helpen je verder.
 
Heb je jouw locatie al aangemeld voor Dag van het Kasteel 2023? Dan doe je automatisch mee aan de VriendenLoterij Publieksprijs, mits je in de ogen van het bestuur onder de definitie van een kasteel valt.
 
Besteding van het geld
Het geld is vrij te besteden mits dit wordt ingezet om het behoud van het kasteel, buitenplaats of landgoed in stand te houden.
 

KLIK HIER OM JE AAN TE MELDEN