fbpx Skip to main content
Wat zijn de gouden tips voor een geslaagde Dag van het Kasteel? Meld je aan voor onze eerste online kennissessie van 2023! 
 
De 16e editie was een groot succes met 60.000 bezoekers! Graag blikken we samen met je terug op deze geslaagde editie maar nog veel belangrijker is om vooruit te kijken naar de aankomende editie. Daarom organiseren we op donderdag 9 maart een online kennissessie waarin inspirerende sprekers hun tips & tricks met je delen.
 

KLIK HIER OM JE AAN TE MELDEN

 
Wanneer: Donderdag 9 maart van 16.00 tot 17.30 uur 
Wat: Drie sprekers vertellen je hun tips voor een afwisselend inhoudelijk programma, vrijwillersmanagement en hoe je jouw kasteel klaarmaakt voor de grote dag. 
Waar: Online 
Voor wie: Deelnemers van Dag van het Kasteel 2023.
Deze online kennissessie wordt georganiseerd voor Dag van het Kasteel deelnemers 2023. Heb je jouw locatie nog niet aangemeld? Geen probleem! Meld je aan via onze deelnemers portal of stuur een e-mail naar [email protected]
 

Programma online kennissessie 9 maart

 • 15:50 Inlog en digitale inloop 
 • 16:05 Introductie door team Dag van het Kasteel
 • 16:20 Spreker Marit Berends: expert programmamaker
  Marit is, naast secretaris van Stichting Dag van het Kasteel, ook programmamaker en fondsenwerver bij Paleis Het Loo en is ze in 2019 benoemd tot Jonge Historicus van het Jaar. Ook heeft ze een eigen populaire instagrampagina genaamd ‘Cultuursnuiver’ met meer dan 6000 volgers waar ze haar culturele avonturen vastlegt. 
 • 16:40 Spreker Marloes Wellenberg: expert vrijwilligers
  Marloes is historicus, met speciale interesse in cultuurgeschiedenis, en heeft ze een achtergrond in bedrijfscommunicatie. Haar gecombineerde interesse voor geschiedenis en communicatie komt als rode draad terug in haar dagelijkse werk, waarin ze zich voornamelijk bezighoudt met publieksbereik. Marloes is projectleider van het oral historyproject Molenverhalen en is zij het aanspreekpunt voor vragen over erfgoedparticipatie, erfgoedvrijwilligers, immaterieel erfgoed en streektaal.  
 • 17:00 Korte pauze
 • 17:10 Spreker Charlotte Ebers: expert klein kasteel, thema en deelname
  Charlotte is conservator en collectie beheerder van kasteel Keukenhof. Vanaf 2015 is ze bezig met het onderzoek naar de sporen van de werknemers op kasteel Keukenhof. In 2018/2019 zijn de dienstbodenverdieping gerestaureerd en geheel ingericht met meubelen en attributen uit eigen bezit. Ze vertelt je graag hoe ze de dienstbodenverdieping tot leven heeft gebracht en deelt tips & tricks hoe je het thema Upstairs/Downstairs kunt toepassen in jouw programmering.
 • 17:30 Einde bijeenkomst.  

Na aanmelding ontvang je de link naar de kennissessie. Heb je specifieke vragen waar je graag antwoord op wilt van onze experts? Mail dan jouw vraag naar [email protected].