fbpx Skip to main content

VriendenLoterij steunt Dag van het Kasteel de komende drie jaar
Introductie nieuwe publieksprijs in 2023

Publicatiedatum: 22-02-2022

Goed nieuws voor Stichting Dag van het Kasteel! De stichting werd verrast met een cheque ter waarde van €360.000. Dankzij de genereuze bijdrage kan Dag van het Kasteel niet alleen het jaarlijkse evenement op Tweede Pinksterdag organiseren, maar ook de komende drie jaar kastelen inspireren, motiveren en stimuleren om activiteiten te organiseren voor een breed publiek. Nieuw is de VriendenLoterij publieksprijs ‘het meest romantische kasteel van Nederland’, die in 2023 voor het eerst wordt toegekend.

Marit Berends, secretaris: “Mede dankzij de VriendenLoterij kunnen wij de komende drie jaar de historische en maatschappelijke interessante verhalen over kastelen en buitenplaatsen aan een steeds breder en nieuw publiek vertellen. Dat is onbetaalbaar.”

Het partnership met de VriendenLoterij loopt al sinds 2019, toen Dag van het Kasteel nog onderdeel was van de Nationale Kastelen Stichting (NKS). Dit is de eerste keer sinds de verzelfstandiging van Dag van het Kasteel, dat de stichting zo’n significant bedrag van de VriendenLoterij in ontvangst mag nemen. Een bijzonder teken van vertrouwen in de ingezette koers van de stichting.

Jonne Arnoldussen, managing director van de VriendenLoterij: ”De dichtheid aan kastelen, landgoederen en buitenplaatsen is nergens in Europa zo hoog als in Nederland. We zijn dan ook trots om Stichting Dag van het Kasteel dankzij onze deelnemers deze steun te kunnen geven, om zo nog meer Nederlanders in aanraking te komen met dit culturele erfgoed.”

134,8 miljoen euro voor cultuur en welzijn in Nederland
De VriendenLoterij viert wat het leven mooi maakt: onze verbondenheid met anderen en met onze kunst en cultuur. Dankzij 1,1 miljoen deelnemers kon de VriendenLoterij over 2022 opgeteld een bedrag van € 134,8 miljoen schenken aan 57 culturele partners en meer dan 3500 clubs en verenigingen.

OVER DAG VAN HET KASTEEL 

Dag van het Kasteel is het enige landelijke publieksevenement dat kastelen en buitenplaatsen in de spotlight zet. Samen met meer dan honderd kastelen en buitenplaatsen brengen we de diversiteit van dit erfgoed en de veelzijdigheid van de daaraan verbonden verhalen tot leven. Benieuwd naar meer verhalen? Bezoek onze website: dagvanhetkasteel.nl 

MET DANK AAN 
Dag van het Kasteel is mede mogelijk gemaakt met steun van het Fonds voor Cultuurparticipatie, het fonds dat initiatieven die meedoen aan cultuur stimuleren ondersteunt, en de VriendenLoterij.

VOOR DE REDACTIE  
Voor meer informatie en beeldmateriaal kunt u contact opnemen met:
Mirthe Marsman, (online) marketing & communicatie.
E-mail: [email protected]