fbpx Skip to main content
Wie gaat de VriendenLoterij Kasteelprijs winnen? Museum Martena (FR), Kasteel Cannenburch (GLD) en Landhuis Oud Amelisweerd (UT) zijn geselecteerd voor de Top 3 van ‘Het beste kasteelrecept van Nederland’. Meer dan 15.000 mensen hebben hun stem achtergelaten op de website Kasteelprijs.nl en drie favoriete kasteelrecepten gekozen: Kweeperentaart van Museum Martena, Indische Stoof van Kasteel Cannenburch en Perentaart met karamelsaus van Landhuis Oud Amelisweerd. De jury, bestaande uit tv-kok London Loy, culinair historica Manon Henzen en Dag van het Kasteel voorzitter Nathalie van Verschuer, gaan begin april langs bij de drie kasteellocaties om de culinaire meesterwerken te proeven. Op 16 mei, tijdens de officiële aftrap van Dag van het Kasteel, wordt de winnaar bekendgemaakt. 

Jury bezoek
Het is nu aan de jury om deze drie kasteelrecepten aan een proefondervindelijke test te onderwerpen. Ze zullen elk van deze toplocaties bezoeken en de gerechten proeven die hen tot finalisten hebben gemaakt. Tijdens de bezoeken zal de jury de (historische) context, het persoonlijke verhaal, de presentatie en natuurlijk de smaak van de gerechten beoordelen.

En de winnaar is…
De bekendmaking van de winnaar zal plaatsvinden tijdens de officiële aftrap van Dag van het Kasteel op donderdag 16 mei. Het winnende kasteel ontvangt maar liefst €10.000. Ook de nummer twee en drie gaan niet met lege handen naar huis: zij winnen respectievelijk €5.000 en €2.500. Onder de stemmers wordt een kasteelovernachting bij Kasteeltje Hattem (LB) + diner voor twee personen verloot.