fbpx Skip to main content

Publieksverkiezing Meest Romantische Kasteel van Nederland trekt bijna 16.000 stemmers.

Publicatiedatum: 02-05-2022

De publieksverkiezing voor het meest romantische kasteel van Nederland is gesloten. Bijna 16.000 mensen hebben gestemd op één van de meer dan 80 kastelen die meededen aan deze prijs. Het winnende kasteel wordt op Tweede Pinksterdag bekendgemaakt tijdens Dag van het Kasteel.

De publieksverkiezing wordt georganiseerd door Stichting Dag van het Kasteel en de VriendenLoterij. De verkiezing had als doel om het publiek te laten stemmen op het kasteel dat zij het meest romantisch vonden.

De jury bestaat uit Mildred Nijhove, Frank Louhenapessy en Indra Simons. Zij zullen de uitslag bekend maken op Tweede Pinksterdag tijdens de opening van Dag van het Kasteel.

De winnaar ontvangt een cheque van €15.000, vrij te besteden aan publieksactiviteiten, aankoop of restauratie van objecten of renovatiewerkzaamheden. Daarnaast wordt onder het publiek ook een prijs verloot: een verblijf in een kasteeltoren van Huis Bergh, inclusief diner en diverse leuke extra’s.

Denk je vol warme gevoelens terug aan dat ene bijzondere, romantische moment dat je hebt beleefd bij een kasteel in Nederland? Breng dan je stem uit via www.kastelenverkiezing.nl en win een kasteelovernachting voor twee personen inclusief diner!

OVER DAG VAN HET KASTEEL 

Dag van het Kasteel is het enige landelijke publieksevenement dat kastelen en buitenplaatsen in de spotlight zet. Samen met meer dan honderd kastelen en buitenplaatsen brengen we de diversiteit van dit erfgoed en de veelzijdigheid van de daaraan verbonden verhalen tot leven. Benieuwd naar meer verhalen? Bezoek onze website: dagvanhetkasteel.nl 

MET DANK AAN 
Dag van het Kasteel is mede mogelijk gemaakt met steun van het Fonds voor Cultuurparticipatie, het fonds dat initiatieven die meedoen aan cultuur stimuleren ondersteunt, en de VriendenLoterij.

VOOR DE REDACTIE  
Voor meer informatie en beeldmateriaal kunt u contact opnemen met:
Boris de Munnick, pers & publiciteit, 0622978444
E-mail: [email protected]

De publieksprijs wordt mede mogelijk gemaakt door: