fbpx Skip to main content

Na het succes van onze Frieslandtour in 2023 hebben we voor de volgende editie van Dag van het Kasteel de provincie Limburg verkozen tot focusregio! Dat betekent dat we dit jaar extra aandacht willen vestigen op al het goede dat de Limburgse kastelen, landgoederen, buitenplaatsen en edelmanshuizen te bieden hebben.

11 oktober Kasteel Hoensbroek 10:30-12:30
Deze bijeenkomst is ideaal voor kasteellocaties in Zuid-Limburg. Het kasteel is niet alleen goed bereikbaar maar staat ook bekend als de winnaar van de ANWB verkiezing van het ‘mooiste kasteel van Nederland’ in 2022. Na afloop van onze bijeenkomst krijg je een exclusieve preview door de nieuwe interactieve expositie Versleutelde Kasteelverhalen die pas op vrijdagavond 13 oktober opent.

12 oktober Kasteel Aerwinkel 10:30-12:30
Kasteel Aerwinkel is een prachtige locatie in het midden van Limburg en is daarom perfect voor kastelen in Midden- en Noord-Limburg. Dit kasteel is gebouwd door een van Nederlands bekendste architecten Pierre Cuypers. Maak kennis met deze bijzondere locatie tijdens deze besloten bijeenkomst en leer meer het bijzondere verhaal achter dit landhuis in neogotische stijl uit 1855