fbpx Skip to main content

TikTok-ster Lisanne Dijkstra gezicht van Erfgoed-campagne 

Publicatiedatum: 23-06-2022

Hoe zorgen we ervoor dat ook de komende generaties zorgdragen voor ons erfgoed? Op die vraag heeft Stichting Dag van het Kasteel het antwoord: Kasteelfluencers. Tien talentvolle jongeren krijgen een traineeship aangeboden door de stichting, waarbij zij binnen een jaar worden opgeleid tot volwaardige junior ambassadeurs voor kastelen in heel Nederland. De jongeren krijgen workshops en coaching aangeboden om te leren hoe zij waardevolle content rondom kastelen maken voor social media zoals TikTok. De doelgroep? Hun eigen leeftijdsgenoten. 

Lisanne Dijkstra: TikTok legende  
TikTokker Lisanne Dijkstra, één van de meest invloedrijke influencers onder kinderen en jongeren, is dit jaar het gezicht van de Dag van het Kasteel Kasteelfluencers-campagne. Met een TikTok-video gaf zij een starschot van de campagne. Jongeren t/m 24 jaar hebben tot en met zondag 16 juli 2023 de kans om een video, podcast of blog in te sturen via www.dagvanhetkasteel.nl/kasteelfluencer/ waarin ze aangeven waarom zij kasteelfluencer willen worden. De winnaars krijgen – naast workshops en coachingsessies – een meet & greet met Lisanne. Gemma Boon (programmamanager Dag van het Kasteel): “De keuze voor Lisanne was snel gemaakt. Lisanne maakt al regelmatig content waarin geschiedenis of erfgoed een rol speelt voor haar enorm succesvolle Social Media kanalen. Jongeren zijn gek op haar content. Een betere ambassadeur voor onze campagne kunnen we ons niet wensen. We hopen dat we, mede dankzij Lisanne, ook jongeren bereiken die niet of nauwelijks in kastelen komen.”

OVER DAG VAN HET KASTEEL 

Dag van het Kasteel is het enige landelijke publieksevenement dat kastelen en buitenplaatsen in de spotlight zet. Samen met meer dan honderd kastelen en buitenplaatsen brengen we de diversiteit van dit erfgoed en de veelzijdigheid van de daaraan verbonden verhalen tot leven. Benieuwd naar meer verhalen? Bezoek onze website: dagvanhetkasteel.nl 

MET DANK AAN 
Dag van het Kasteel is mede mogelijk gemaakt met steun van het Fonds voor Cultuurparticipatie, het fonds dat initiatieven die meedoen aan cultuur stimuleren ondersteunt, en de VriendenLoterij.

VOOR DE REDACTIE  
Voor meer informatie en beeldmateriaal kunt u contact opnemen met:
Boris de Munnick, pers & publiciteit, 0622978444
E-mail: [email protected]