fbpx Skip to main content

TV-chef London Loy, culinair historica Manon Henzen en Dag van het Kasteel voorzitter Nathalie van Verschuer hebben de 10 genomineerden bekend gemaakt van de VriendenLoterij Kasteelprijs. Vanaf maandag 12 februari kan het Nederlandse publiek stemmen op de 10 genomineerde kasteelrecepten die deze jury heeft uitgekozen. De drie uiteindelijke winnaars worden op 16 mei bekend gemaakt. Het thema van de VriendenLoterij Kasteelprijs is dit jaar ‘Het beste kasteelrecept van Nederland’.

Overheerlijk
De 10 genomineerde overheerlijke kasteelrecepten zijn: Wortelpudding van Slot Zuylen (UT), Kweeperentaart van Museum Martena (FR), Perentaart met karamelsaus van Landhuis Oud-Amelisweerd (UT), Overheerlijke Aardappelkoek van Huis Sevenaer (GL), Marmelade van Kasteel Rosendael (GL), Chester Cake van Kasteel de Haar (UT), Macaroni van Kasteel Twickel (OV), Indische Stoof van Kasteel Cannenburgh (GL), Prestige Pie van Kasteeltuinen Arcen (LB) en Aardappelpudding van Freaylemaborg (GR).

Kasteelovernachting
Iedereen van 18 jaar en ouder mag vanaf 12 februari t/m 31 maart stemmen op zijn of haar favoriete kasteelrecept via www.kasteelprijs.nl. Onder de stemmers wordt een kasteelovernachting inclusief diner verloog bij het kleinste kasteel van Nederland, Kasteeltje Hattem (LB). In april acht vervolgens de jury een belangrijke taak. De top drie recepten met de meeste publieksstemmen worden op verschillende kasteellocaties aan een proefondervindelijke test onderworpen. De meest smakelijke winnaar wordt tijdens de aftrap van Dag van het Kasteel op 16 mei 2024 bekendgemaakt en wint maar liefst €10.000. Ook de nummers twee en drie gaan niet met lege handen naar huis: zij krijgen respectievelijk €5.000 en €2.500

* Elk jaar kiest Dag van het Kasteel een provincie die extra aandacht krijgt. Zo versterken we de banden met de kastelen in het hele land. In 2024 is de provincie Limburg aan de beurt. Dank aan Limburg Marketing voor het organiseren van de publieks winnaar prijs.

Stem en win