fbpx Skip to main content

Na acht jaar het evenement georganiseerd te hebben, gaat curator Janneke van Dijk weg bij Dag van het Kasteel. Ze gaat een nieuwe werkuitdaging aan in haar woongemeente ’s-Hertogenbosch, waar ze zich gaat bezighouden met kunst- en cultuurparticipatie voor jongeren.

Janneke: “Ik heb met enorm veel plezier Dag van het Kasteel georganiseerd al die jaren. Samen met Heidi en het team heb ik de dag laten uitgroeien tot een groot landelijk evenement waar jaarlijks veel kastelen en buitenplaatsen aan meedoen.
De afgelopen acht jaar hebben me op tal van bijzondere plekken gebracht, waar ik overal hartelijk werd ontvangen. Ik heb mooie inzichten gekregen over het leven en werken op kastelen en buitenplaatsen. Ik heb veel geleerd en samengewerkt met heel veel getalenteerde en fijne mensen, van programmamakers tot beheerders van kastelen en buitenplaatsen. Iedereen bedankt.
Ik hoop dat tweede pinksterdag bij steeds meer bezoekers synoniem is aan Dag van het Kasteel! Natuurlijk blijf ik de dag een warm hart toedragen. Komende editie, 6 juni, ben ik er zeker bij.”

Voorzitter Nathalie van Verschuer: “Wij wensen Janneke veel goeds in haar nieuwe functie. Het is jammer dat zij vertrekt, maar we hebben er alle vertrouwen in dat ons enthousiaste team Dag van het Kasteel 2022 tot een groot succes maakt.”

Naast Heidi van Limburg Stirum die als producent bij Dag van het Kasteel betrokken blijft, wordt team Dag van het Kasteel 2022, dat verder bestaat uit Linda Prins, Maria Lucia Buccolo en Mirthe Marsman, versterkt door Alice Duiven. Alice werkt al meer dan 20 jaar met veel plezier voor het culturele erfgoed: Open Monumentendag, Ministerie van OCW, gemeenten, fondsen.

Alice: “Vaak bekleedde ik de functie van projectleider, veelal in combinatie met fondsenwerving en meestal landelijk. Ik werkte al regelmatig samen met Janneke voor Dag van het Kasteel. Trots ben ik dat ik haar functie als curator mag overnemen. We hebben een goed team. Op naar een nieuwe, mooie open dag van dit prachtige erfgoed!”