fbpx Skip to main content

Archeotrail Utrecht/ StoryTrail Grebbeberg

Grebbeberg | Utrecht

12 mei 2023 | Gottfrid van Eck


Onze Grebbeberg is een zeer bijzondere plek. Een natuurlijke vesting die hoog boven het rivierenlandschap uitrijst. Een uitdaging voor iedere vijand. De Romeinen probeerden het in te nemen, net als de Franken. Tevergeefs. En mochten vijanden toch de top weten te bereiken, dan staan ze nog maar aan het begin. Probeer maar eens de ringwalburcht te overmeesteren waar de Friese koning Radboud zich verschanste. Of de kastelen die de Utrechtse bisschop Godfried van Rhenen bouwde om zijn bisdom te verdedigen. Toch is er nog maar weinig zichtbaar van die eens zo machtige bouwwerken. Veel ligt hier vredig onder de grond verborgen. Net als de honderden soldaten die hier in mei 1940 vielen bij de inval van nazi-Duitsland. Maar de spannende verhalen van degenen die deze kastelen en verdedigingswerken bevolkten, leven hier nog altijd voort. Kom en beleef een zwaarbevochten historie.

Tickets: Volwassenen: € 9,50 – Kinderen 6 t/m 12 jaar: € 6,-
Reserveer HIER je ticket

Praktische informatie
Starttijden: 10.30, 12.30, 14.30 en 16.30 uur
Aantal personen: 40 personen per keer, ook voor kinderen toegankelijk
Duur: 1,5 uur
Startpunt: Parkeerplaats naast het Militair Ereveld Grebbeberg (Grebbeweg 123, 3911 AV Rhenen), we verzamelen bij het informatiebord van het Utrechts Landschap.
Parkeren: De auto kan worden geparkeerd op de parkeerplaats van het Militair Ereveld Grebbeberg (adres: Grebbeweg 123, 3911 AV Rhenen).

Meer informatie: Grebbeberg | StoryTrail | Theater & Historie en Archeotrail Utrecht 2023 – Dag van het Kasteel