fbpx Skip to main content

Maandag 1 juni gaat de digitale Dag van het Kasteel van start! Het team heeft samen met de deelnemende locaties de afgelopen maanden hard gewerkt aan een virtuele tijdreis naar kastelen en buitenplaatsen in oorlogstijd. Rondom het thema Bezet & Bevrijd: kastelen en buitenplaatsen in 1940-’45 hebben we veel bijzondere verhalen verzameld.

Verrijk dit jaar digitaal jouw kennis over kastelen en buitenplaatsen. Lees onthullende verhalen, luister naar ‘verboden’ muziek bij vertelconcerten of doe mee met de archeotrails! Kom alles te weten over prachtige historische locaties in oorlogstijd door te lezen, luisteren of kijken.

Zo kan je bijvoorbeeld kijken naar een interactieve livestream vanuit buitenplaats Spijkerbosch. Stel je vraag in een livestream en krijg direct antwoord! Of ga samen met onderzoeker Ben online mee op pad met een archeotrail.

Luister je liever naar historische verhalen? Volg dan onze podcastserie Onthullende Verhalen ’40-’45.

Ontdek ook met een fiets- of looproute de archeotrails in Gelderland, Groningen en Utrecht. Ga met een virtuele gids op pad en luister of lees alles over historische plekken en verdwenen kastelen. Luister bijvoorbeeld bij de Archeotrail Utrecht Grebbeberg naar verhalenverteller Gottfrid van Eck.

Ga op onze website naar de Kennisbank en beleef de geschiedenis van kastelen en buitenplaatsen tussen 1940- ’45!