fbpx Skip to main content
Ingestuurde kasteelrecept

Kasteelstoof

Naam locatie: Het Witte Kasteel
Plaats: Loon op Zand, Limburg
Website 
Social Media

Motivatie

In de koude wintermaanden maken wij altijd winterse gerechten voor onze gasten in het Koetshuis, dit jaar is onze medewerker Mittchell Poeder geïnspireerd geraakt door een stoofschotel. Onze Mittchell heeft een Surinaamse achtergrond en daar staat eten natuurlijk de hele dag centraal. Door zijn enthousiasme is hij dan ook begonnen om een Winterse kasteelstoof te gaan maken, er gingen veel proefsessies aan vooraf, want er zijn verschillende soorten vlees geprobeerd en ook diverse soorten bieren om de stoofschotel van meer smaak te voorzien. De kruiden en specerijen komen uit onze eigen kruidentuin van het landgoed, dat door onze 60 vrijwilligers wordt bijgehouden. Dat wij de beste Kasteelstoof hebben kunnen maken met deze kruiden en in combinatie met onze eigen Witte Kasteel Tripel maakt ons dan alleen maar trots!

Vanaf december 2023 staat deze Kasteelstoof bij ons op de kaart als lunchgerecht met brood, maar ook voor de grote eters als volledige maaltijd met frietjes en salade bij het gerecht.

Ingrediënten

  • 2 kg runderlappen
  • 2 takjes tijm
  • 2 blaadje laurier
  • 2 kasteelbiertjes
  • 1 reep kruidkoek
  • zout en peper
  • 1 ui

2 uur laten stoven
6 porties van +/- 300/350 gram

Aan Tafel!

Stichting Dag van het Kasteel verbindt de VriendenLoterij Kasteelprijs jaarlijks aan het thema van het landelijke evenement Dag van het Kasteel, dat in het Pinksterweekend plaatsvindt. In 2024 is het thema ‘Aan Tafel!’, waarbij de eetcultuur van kastelen en buitenplaatsen centraal staat. Het thema van de VriendenLoterij Kasteelprijs is daarom in 2024 ‘Het beste kasteelrecept van Nederland’. Meer informatie over de prijs via: dagvanhetkasteel.nl/vriendenloterij-kasteelprijs-2024/.

Over de VriendenLoterij Kasteelprijs

In 2023 organiseerde Stichting Dag van het Kasteel dankzij een genereuze bijdrage van de VriendenLoterij voor het eerst de VriendenLoterij Kasteelprijs. Dat was een groot succes. Zowel publiek, deelnemende kastelen als de pers waren enthousiast over het concept. Toen ging de prijs naar het meest romantische kasteel, Landgoed Heerlijkheid Mariënwaerdt, gekozen door het publiek en uitgereikt door een driekoppige jury.

De VriendenLoterij Kasteelprijs wordt mogelijk gemaakt door de deelnemers van de VriendenLoterij.