fbpx Skip to main content

Op 24 mei, 2e Pinksterdag, biedt de Nederlandse Kastelenstichting een geheel Covid-proof wandelconcept aan in heel Nederland.

“In februari zagen we al aankomen dat ons landelijk evenement ook dit jaar niet gepaard kon gaan met een fysiek bezoek aan kastelen en buitenplaatsen”, zegt Dag van het Kasteel projectleider Janneke van Dijk. “Daarom hebben we het roer omgegooid”.

De wandelingen, die gemaakt zijn met de vrijwilligers, beheerders of bewoners van de deelnemende locaties gaan over publiek toegankelijk terrein. Ze sluiten aan bij het thema van Dag van het Kasteel; Wat? Water! Hierbij gaat het om de rol van water op kastelen en buitenplaatsen.

Deze Waterwandelingen worden kosteloos aangeboden in de ‘Spacetime Layers’ app op de telefoon. Via de app kan men individueel of met een kleine groep gaan wandelen. “Deze manier, op de telefoon kennis maken met de geschiedenis van deze bijzondere plekken, is een mooi alternatief voor een persoonlijke rondleiding” zegt Janneke van Dijk. “De bezoeker komt op deze manier toch nog alles te weten over de rol die water hier speelt en dat is fijn”.

Het maken van een mooie wandeling is een ideaal uitje op 2e Pinksterdag, maar door de flexibiliteit van het gebruik van de app kun je ook op andere dagen erop uit trekken en genieten van een wandeling rondom kastelen en buitenplaatsen.

Je kunt aan de wandel in heel Nederland, onder andere; op Ter Hooge (ZE), Slot Zuylen (UT), Epemastate (FR), Kasteel Renswoude (UT), Landgoed Bosch en Vaart (DR), Kralingse Buitenplaatsen (Z-H), Piloersemaborg (GR) en Buitenplaats Spijkerbosch (OV). Schitterende locaties om alleen of samen rond te wandelen, onder begeleiding van de app en er komen er steeds meer bij.

Nieuwsgierig? Bekijk alvast een waterwandeling in de regio:

WATERWANDELINGEN

Buitenplaats Spijkerbosch

Olst, Overijssel

Piloersemaborg

Den Ham, Groningen

Kralingse buitenplaatsen

Rotterdam, Zuid Holland

Landgoed Bosch en Vaart

Vries, Drenthe

Kasteel Renswoude

Renswoude, Utrecht

Epemastate

IJsbrechtum, Friesland

Slot Zuylen

Oud Zuilen, Utrecht

Ter Hooge

Middelburg, Zeeland