fbpx Skip to main content

De komende maanden werken er verschillende stagiairs mee aan het vormgeven en uitwerken van de 2022 editie van Dag van het Kasteel. Zij stellen zich graag aan je voor.

Mijn naam is Linda Prins en ik ben net klaar met mijn master studie aan de Radboud universiteit in Nijmegen. Ik heb mijn bachelor geschiedenis gehaald in 2020 en heb mijn master in Toerisme en Cultuur deze zomer afgerond. Ik heb beide opleidingen gekozen omdat ze geweldig overeen kwamen met mijn interesses. Ik ben erg geïnteresseerd in geschiedenis, erfgoed en musea en in het bijzonder in de middeleeuwen en kastelen. Dit is ook de reden dat ik bij Dag van het Kasteel terecht ben gekomen.

Deze stichting, die zich geheel richt op Nederlandse kastelen en het tonen van deze kastelen aan zoveel mogelijk mensen, sluit perfect aan bij mijn interesses. Ik heb heel veel zin om meer te leren over kastelen maar ook zeker om meer te leren over een stichting als deze. Wat moet er allemaal gebeuren om een dag als Dag van het Kasteel geslaagd te laten verlopen? Ook mag ik verschillende artikeltjes gaan schrijven voor op de website en ik doe niets liever dan mijn interesse, kennis en passie voor kastelen overdragen aan andere, dus ook dit vind ik erg leuk. Hopelijk wordt u nét zo enthousiast bij het lezen van de verschillende artikelen als ik ben bij het schrijven!

Mijn naam is Maria Lucia Buccolo en ik ben een museoloog en architect. Ik heb een MA in Museologie behaald aan de Reinwardt Academie te Amsterdam en een WO in Architectuur aan de universiteit “La Sapienza” te Rome. Ik werkte als curator en tentoonstellingsontwerper voor “Beeldend Gesproken” in Amsterdam. Dit is een kunstgalerie, cultureel podium en sociale onderneming die met kunstenaars met een psychiatrische achtergrond werkt en hen stimuleert. Voorheen werkte ik bij de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed aan een onderzoeksproject: “Erfgoed in Gebruik” om de analyse van gebruikte methoden en projecten voor publieksparticipatie in het erfgoedveld uit te diepen. 

Ik geloof diep in de maatschappelijke missie van erfgoed en kunst om de gemeenschap bewust te kunnen bereiken. Publieksparticipatie en diversiteit zijn twee fundamentele punten van onderzoek en ontwikkeling in mijn activiteit als curator. Ik ben dol op het verkennen van grenzen, op zoek gaan naar nieuwe perspectieven en interactie aangaan met verschillende artistieke praktijken. Ik geloof sterk in mensen, in hun persoonlijke en professionele ontwikkeling, en dat kunst en erfgoed een machtig middel zijn om dit pad te ondersteunen. Om die reden heb ik veel zin om bij Dag van het Kasteel aan mijn nieuw werkavontuur te beginnen. Ik kijk er naar uit om mensen te verbinden met Nederlandse kastelen en buitenplaatsen door het verbazigwekkende evenement DvhK 2022. Dit is voor mij een geweldige kans om te leren en mijn carrièredoelen te verbeteren. Ik ben erg blij om deel uit te maken van dit fantastische team! 

Mijn naam is Mirthe Marsman en ik ben grafisch ontwerpster. Ik ben afgestudeerd als Grafisch|Ruimtelijk ontwerpster aan het St. Joost School of Art & Design in Den Bosch. Daarnaast werk ik als vrijwilligster bij een culturele instelling. Het onderwerp waarmee ik ben afgestudeerd is “op vakantie in eigen land’’. Een bezoek aan historisch erfgoed stond hierin centraal. Mede door dit afstudeerproject is mijn interesse in toerisme, erfgoed en cultuur gegroeid. Dit is ook één van de redenen om bij Dag van het Kasteel aan de slag te gaan.

Bij Dag van het Kasteel optimaliseer ik de website, zorg ik ervoor dat sociale mediakanalen gevuld worden met verhalen over de kastelen en denk ik mee over de contentstrategie/campagnes. Graag wil ik mijn enthousiasme wat betreft kastelen over brengen op het publiek en heb ik ontzettend veel zin om met dit geweldige team een mooie editie Dag van het Kasteel neer te zetten!